text

25 ianuarie 2006
stii ce e viata? e o tigara ! e precum o tigara. ciudata comparatie fac… dar asa e. intii e aprinsa si pe masura ce trece timpul creste. scrumul, fireste. scrumul este viata ta, amintirea ca odata a fost tigara, amintirea ca odata ai fost tinar. viata e precum tigara. se opreste in momentul in care ai stins-o. ramine doar filtrul, care nu e altceva decit cadavrul tau afumat si zbircit din cauza gudronului si a nicotinei. respectiv a durerii si suferintei, a batrinetei si a nefericirii.
viata e ca o tigara. depinde de tine cind o stingi, daca stii sa o fumezi mai rar, adica sa o savurezi, sau sa tragi din ea repede, adica sa traiesti la extrem. e pacat sa te stingi ca o tigara pe care o uiti in scrumiera pentru ca ai alta ocupatie, din care ai tras doar doua fumuri. irosesti tutunul de pomana, la fel cum iti irosesti tie viata.
viata e o tigara. scoate fum. intotdeauna iese fum. din orice. trebuie doar sa stii la ce intensitate sa arzi, la ce temperatura poti rezista. viata ta este tigara pe care o fumezi zilnic. viata ta este reprezentata de fum. fumul alb pe care il scoti pe nari sau printre buze, in timp ce stringi tigara intre dinti, te reprezinta. daca e prea alb inseamna ca esti sters. nesemnificativ. un om care traieste doar pentru ca asa trebuie, un om care se complace in minimalitate, nici macar mediocritate. e ceva sa fii mediocru ! motiv pentru care mi-l amintesc pe Mirabeau: “da-mi, Doamne, mediocritatea!”.
desi cu totii tindem la mai mult. vrei sa ajungi o tigara buna, eventual un Kent lung. o tigara cu personalitate, respectata de toti, cu viata lunga , cu eleganta si purtitatea albului, o tigara respectata. sau poti ramine un Carpati sau nici macar, un Plugarul imputit, care te omoara cu zile.
nu are rost sa mai numar cit dureaza pina cind o sa pot bea si fuma cu acte-n regula in America. oricum nu o sa ajung niciodata acolo. incearca sa fii o tigara buna, pretuita de toti precum un vin vechi. sa mearga impreuna.
 
* text mai vechi pe care am dorit sa il tin la vedere.


Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X